Restaurace, v níž se snoubí dokonale grilovaný steak spolu s tříslovitým červeným vínem.
Max Munson, sympatický Američan, se kterým si povídám u stolu v jeho restauraci Max’s Steakhouse v centru Prahy, přijel jako turista do naší metropole po sametové revoluci a už tu zůstal… Zamiloval si Prahu a zamiloval se v Praze. Usmívá se tak, že není jasné, která z těch lásek byla první a je to pro nás tajemství. Po krátké době pobytu otevřel dnes už kultovní hospodu V Jámě a udělal z ní oblíbené místo všech, kteří milují dobré jídlo a pivo, atmosféru a hudbu. Místním otevírala kontakt se světem a turistům připomínala staré známé oblíbené bary a hospody za oceánem.
Už tenkrát měl Max dobrý nápad, který znovu opakuje a ze kterého neslevil: „Moji kolegové nemusí být vyučeni v oboru, musí mít chuť pracovat a mít dobrou náladu, musí se smát a musí být hlavně příjemní na hosty“, říká s úsměvem a očekává, že souhlasím. „Věděl jsem, co chci, co mne oslovuje a přináší mi komfort, a to jsem aplikoval ve své vlastní hospodě v Praze. Splnil jsem si sen: založil jsem místo, kam se lidé rádi vrací, kde jim chutná a kde je jim zkrátka dobře“.
S bývalou hospodou V Jámě, která žila hlavně v noci, hrála v ní hudba, navštěvovali ji hojně Češi i cizinci, zahýbala krize po roce 2000 a tak se musel Max rozhlédnout jinde. Otevřel si Max’s Steakhouse v Ostrovní ulici. Restaurace je to klasická a konzervativnější, tak jak napovídá vývoj Maxe Munsona. Je pro hosty, kteří uvítají skvěle připravené steaky, vyznají se v mase a jsou gurmány, ale i pro hosty, kteří se chtějí hodně dobře najíst nebo si zajít k dlouhému a bohatě vybavenému baru. Divoké devadesátky jsou již za námi, ale tradice pokračuje a vývoj se ustálil na kvalitním jídle a skvělé obsluze. Ze svého konceptu Max Munson neslevil a je tomu rád. Když půjdete poblíž Ostrovní ulice, zastavte se na denní menu nebo na večeři. Pivo na čepu je Hubertus z pivovaru Kácov a to je taky pecka!