Dětský pěvecký sbor Rolnička Praha oslaví v červnu 2023 už 45 let své činnosti. Nyní máme ale před sebou nejhezčí a asi i nejnáročnější část roku – období adventních koncertů. Připravujeme dva slavnostní koncerty a několik vystoupení na vánočních trzích a u vánočních stromečků a taky víkend pro děti.

V neděli 4. 12. vás srdečně zveme na Galakoncert hlavního a mužského sboru Rolničky v kostele U Salvátora v Salvátorské ulici. Od 19.00 zde můžete slyšet několik barokních koled, netradiční Koledníky z Těšínska Petra Ebena a pásmo vánočních koled Ant. Tučapského. Mužský sbor samostatně zazpívá několik zahraničních koled. Jako host vystoupí David Hernych – housle. Vstupné bude dobrovolné a kostel mírně vytápěný. Přijďte se naladit na Vánoce!

Slavnostní adventní koncert bude v neděli 18. 12. od 11.00 ve Dvořákově síni Rudolfina. Vystoupí na něm všechna oddělení sboru od 5letých dětí až po hlavní sbor. Zde uslyšíte navíc roztomilé dětské zimní a vánoční písničky. Vstupenky bude možno zakoupit v předprodeji ve zkušebně sboru na Senovážném náměstí a zbylé přímo před koncertem v pokladně Rudolfina. Občané Prahy 1 mohou získat od 28.11. několik volných vstupenek v Infocentru Prahy 1 ve Vodičkově ulici.

Oba koncerty podpořila Městská část Praha 1 a Hlavní město Praha.

To ale není všechno. Šikovní a kreativní členové připravili již 3. díl hudebních a výtvarných dílen pod názvem Zimní Rolničkování. Srdečně zveme mladší děti s jejich rodiči do našeho Studia Rolnička na Senovážném náměstí 23 v pátek odpoledne a v sobotu 2. -3. 12. Děti si zopakují vánoční koledy, naučí se říkanku pro Mikuláše, zahrají si na netradiční lidové nástroje a děti si vyrobí různé vtipné i užitečné věci na Vánoce. Více informací najdete na rolnicka-praha/rolnickovani nebo rovnou pod QR kódem na pozvánce. Vstupné je zdarma.

Akce se koná ve spolupráci s DDM Praha 6.