Sezóna na Vltavě byla zahájena, kolesový parník Labe připlul do Prahy po 25 letech.

Po tříleté covidové pauze se do Prahy vrátil Den Vltavy, sezóna na řece tak byla zahájena. Návštěvníci měli možnost po celou neděli na obou vltavských březích zdarma vyzkoušet řadu atrakcí a bezplatně se svézt na velkých výletních lodích. A nechyběl ani kolesový parník Labe, který jezdil po Vltavě od roku 1949 až do roku 1986 a do Prahy se vrátil po dlouhých 25 letech! V Praze je v současnosti v provozu už pouze jediný původní vltavský parník.

Vševltavský spolek, z.s., který sdružuje přes padesát subjektů spjatých s Vltavou, připravil na Den Vltavy celou řadu atrakcí určených pro rodiny s dětmi, které se odehrávaly na vodě i v její blízkosti, a to téměř po celé délce toku řeky.

Během bohatého doprovodného programu zahrála námořnická kapela Matylda, k vidění byly také ukázky potápěčského, hasičského i policejního řemesla a děti se mohly těšit na vodnické hrátky nad hladinou. Zájemci si mohli prohlédnout expozici Muzea pražského vodárenství, kde společnost Pražské vodovody a kanalizace oslavila Světový den vody. Veřejnosti byl zároveň přístupný Veslařský klub Slavie, Yacht Club CERE a Český Yacht Klub, kde byly k vidění zrestaurované původní kajuty Josefa Röslera-Ořovského, průkopníka českého sportu i jachtingu, který tuto nejstarší tuzemskou loděnici z roku 1908 založil společně s T. G. Masarykem.