V sále Boccaccio pražského Grand Hotelu Bohemia se ve středu 5. dubna uskutečnila výroční schůze Sdružení Nového Města pražského. Na této významné akci nechyběla ani starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská, která zde představila vize současného vedení městské části a zodpověděla i řadu dotazů členů sdružení.

Sdružení Nového Města pražského je unikátním spolkem působícím v centru hlavního města. Mezi jeho členy nepatří totiž jen rezidenti, ale také významné firmy i drobní podnikatelé. Vytváří tak specifickou strukturu, která si klade za cíl komplexně zlepšovat prostředí Prahy. Zasazuje se o zkvalitňování dopravy, kultivaci veřejného prostoru i komunitní život.

A přesně to ocenila během úvodního slova starostka Prahy 1. „Moc si vážím práce, kterou děláte například pro oblast kolem Václavského náměstí. Jsou podnikatelé hledící si pouze svého byznysu a veřejný prostor je nezajímá. Vy však máte neuvěřitelný společenský přesah, který dělá naše město krásnějším a přívětivějším pro místní i návštěvníky,“ vyzdvihla Terezie Radoměřská.

Samotné členy zase zajímali postoje starostky například k dopravě nebo občanské vybavenosti. V případě dopravy se zájmy sdružení i vedení Prahy 1 shodují. Konkrétně třeba v případě znovuzavedení tramvajové trati na Václavské náměstí. V případě občanské vybavenosti diskuze směřovala především k revitalizaci Havelské nebo Staroměstské tržnice.