Ve středu 12. dubna se uskutečnilo setkání starostky a radních Prahy 1 s primátorem Bohuslavem Svobodou. Diskutovala se zásadní témata centrální městské části a proběhly také návštěvy dvou Prahou 1 zřizovaných institucí – Nemocnice Na Františku a Základní školy nám. Curieových. Z celého pobytu si primátor odnesl řadu podnětů, na kterých by současná koalice během volebního období ráda pracovala v úzké kooperaci s Magistrátem hlavního města Prahy.

Oblast Prahy 1 je jednoznačně výkladní skříní celé metropole. A proto primátor Svoboda ve svých avizovaných návštěvách nemohl naší městskou část vynechat. „Primátora u nás považujeme za nejvyššího patrona. Jsem ráda, že si k nám našel cestu a že máme možnost probrat ta nejžhavější témata, jako je školství nebo třeba Nemocnice Na Františku,“ prohlásila v úvodu starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská. Během schůzky s radními na úřadě se ovšem neprobíralo pouze zmíněné školství.

Řada radních představila primátorovi další oblasti, které městskou část zajímají. Diskutovalo se například o problematice krátkodobého ubytování i o jiných negativních aspektech masového turismu, jako jsou rušení nočního klidu či bezpečnost. Padly zde mimo jiné také zmínky o oblasti sociální péče či bezbariérovosti a v neposlední řadě rovněž o veřejném prostoru, ekologii nebo energetické situaci.

Po setkání s radními zamířil primátor na návštěvu Základní školy nám. Curieových, kde se po diskuzi s vedením školy všichni setkali i s žáky. Ti se v průběhu besedy ptali na široký okruh témat, například na sdílené koloběžky, ale také na posun termínu odchodu do důchodu či spravedlivé odměňování učitelů.

Následovala návštěva Nemocnice Na Františku. Ředitel nemocnice David Erhart a další členové vedení představili rozsah poskytované péče a diskutovalo se také o rozvojových plánech nemocnice. „Vážím si toho, že chcete nemocnici rozvíjet. Jsme připraveni se na zmíněném rozvoji podílet. Chci, aby toto zařízení obyvatelům poskytovalo širokou škálu služeb, včetně například urgentní péče,“ uvedl při návštěvě nemocnice primátor.