Jste knihomolové milující vůni knih, které jsou vaší nedílnou součástí kdekoliv a kdykoliv? Nebo si plánujete dovolenou a přemýšlíte, co zajímavého byste si přečetli? Pak si přečtěte několik tipů z Nakladatelství Academia.

Slyšeli jste již termín infodemie? Je to nadměrné množství informací. Václav Moravec a Ladislav Dušek dávají tento termín do souvislosti s epidemií covid-19 v knize Covid-19 infodemie.

Na veselejší notu zahraje další knižní titul, ve kterém čtenáře Radek Diestler provede pražskými lokalitami, ve kterých se odráží beatová doba druhé poloviny 20. století. Kniha Praha beatová je pro všechny, kteří chtějí lépe poznat Prahu z té beatové stránky.

Znáte „cliftonky“? Ať už jste jejich vyznavačem či vás zajímají detektivní příběhy, pak zaměřte svou pozornost na titul Michala Jareše Případ Clifton: Monografie jednoho sešitu.

Poslední kniha zavede své čtenáře do Núbie. Nestor české egyptologie, profesor Miroslav Verner, v ní vzpomíná na výzkumy v Núbii. Vzpomínky na Núbii, zmizelou zemi zlata, popisují málo známá místa této země.

Bližší informace o zmíněných titulech se dozvíte ve videu.

Dnes vám přinášíme druhý díl tipů, které pro vás Jiří Padevět připravil. Přejeme nikým nerušené čtení.