Zastupitelé MČ Praha 1 na svém 6. jednání dne 18. 4. 2023 schválili přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem Jednička pro rok 2023, a to ve dvou oblastech: sociální a protidrogové prevence.

V sociální oblasti tak bude rozdělena částka 1 500 000 Kč na služby zaměřené na podporu širokého spektra sociálních a návazných, fakultativních činností určených pro všechny věkové kategorie a sociální skupiny. Smyslem a cílem dotačního programu je podpora rozvoje a zkvalitnění sociálních služeb snížením nákladů na realizaci projektů poskytovatelům sociálních služeb tak, aby mohla jejich služby využívat co nejširší skupina občanů, především z MČ Praha 1.

V oblasti protidrogové prevence pak částka 400 000 Kč bude poskytnuta na podporu následujících adiktologických služeb, poskytovaných občanům MČ Praha 1 nebo na jejím území: Kontaktní a poradenské služby, Terénní programy, Ambulantní léčba, Substituční léčba. Cílem podpory uvedených programů je snižování rizik v souvislosti se závislostním chováním.