Starostka Terezie Radoměřská přijala pozvání do litografické dílny v Říční ulici číslo 11, která byla založena už v roce 1911 známým pražským tiskařem Františkem Toclem. Dílna přečkala druhou světovou válku i další potíže, a tak se zde nepřetržitě tiskne již 112 let. Je to tedy nejdéle fungující litografická dílna v Čechách a na Slovensku.

Akademický malíř a grafik Martin Bouda provedl Terezii Radoměřskou litografickou dílnou a ukázal, jak celý proces přípravy a tisku litografií probíhá. Starostka si také mohla vyzkoušet, jak se maluje na speciální kámen – Solnhofenský vápenec, který se při tisku využívá.

Dědečkem Martina Boudy byl malíř, ilustrátor a grafik Cyril Bouda a tomuto umění se věnovali i Martinovi rodiče Jana a Jiří. Jeho životní a umělecká cesta tak vlastně byla už od dětství předurčena.

V době, kdy v domě v Říční 11 žili bratři Čapkové (v letech 1907 až 1925), se dílna věnovala především užité grafice, jako byly různé nálepky, viněty, potisky obalů, ale byly to také ceniny v podobě kolků a akcií. Časem začala sloužit výtvarníkům a tisku originálních grafických listů. Největší zájem o litografii byl v 70. a 80. letech. Dílnou v průběhu desetiletí prošly slavné osobnosti jako například Kamil Lhoták, František Gross, Karel Toman, Adolf Born, Jiří Šalamoun a mnoho dalších.

Věřte, že po návštěvě litografické dílny se určitě budete na grafické listy dívat jiným pohledem.