Již od roku 1970 se po celém světě slaví Den Země, který má za úkol edukativním způsobem upozorňovat na to, že se o naši planetu musíme dobře starat. Praha 1 ve spolupráci s hlavním městem se k těmto oslavám připojila vydařenou akcí pro děti v parku Lannova.

Park Lannova zaplavily stovky dětí nejen ze škol Prahy 1. Byl zde pro ně připraven bohatý naučný, ale i zábavný celodenní program. Na několika stanovištích je čekala hned celá řada zajímavých činností. Ty se v rámci Dne Země samozřejmě týkaly především přírody a ekologie. Mladí účastníci se však mohli těšit i ze skvělého doprovodného programu, jako bylo například vyhlášení vítězů fotosoutěže nebo hudební vystoupení dnes již legendární školní kapely Masakrózní hustec.

Skvělou atmosféru dokreslilo i počasí, a všichni přítomní si tak akci mohli užít na maximum. „Mám radost, že nám vyšlo takto krásné počasí. Důležitost Dne Země snad není ani potřeba zdůrazňovat. Budu rád, když všechno, co se tu dnes dozvíte, řeknete doma i vašim rodičům,“ požádal děti místostarosta Prahy 1 David Bodeček, který akci podpořil a také se jí zúčastnil.

Ať žije Den Země!