Komunitním životem může žít i ulice Ve Smečkách. To dokázala akce, kterou uspořádaly nejrůznější charitativní organizace, které v Praze 1 působí. Návštěvníci blešího trhu si tak mohli užít skvělou sousedskou atmosféru a zároveň podpořit dobrou věc. Radost z tohoto počinu měla i starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská, jež si akci osobně nenechala ujít.

Ručně vyrobené věci, zboží z druhé ruky nebo i drobné občerstvení čekalo na návštěvníky blešího trhu Ve Smečkách. Do charitativní akce se zapojily organizace, které dlouhodobě podporují tělesně a mentálně postižené nebo sociálně vyloučené osoby. Do prodeje se tak zapojila například Farní charita Praha 1, JEDNA BEDNA, Inspirace či Pohoda.

Jednalo se o druhý ročník tohoto blešího trhu a už se nemůžeme dočkat dalšího. „Je skvělé, když akce plní hned několik pozitivních věcí. V první řadě je samotná charita a v té druhé neméně podstatná podpora komunitního života, kterou ulice Ve Smečkách rozhodně potřebuje,“ řekla starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská.