Jako pocta legendárnímu divadlu Semafor a jeho písničkám byl pojat pořad Pohodové melodie pro starší a pokročilé, který v neděli 7. května hostil zcela zaplněný klub Malostranské besedy. V podání hlavních protagonistek odpoledne Pavlíny Filipovské a Milušky Voborníkové si diváci vyslechli – a v mnoha případech také zazpívali – nestárnoucí evergreeny jako Včera neděle byla, Úsměv je lék, Dej mi lásku, Gimi Det Ding a spoustu dalších.

„Jsem rád, že můžeme pokračovat v tom, co se osvědčilo – podobné pořady se v Malostranské besedě konají už více než deset let,“ uvedl první místostarosta Prahy 1, radní pro kulturu a školství David Bodeček. „Zájem o tyto akce je obrovský – vidíme to vždy, když se začnou v infocentru radnice městské části vydávat vstupenky – senioři tam pokaždé stojí frontu už hodinu před jeho otevřením. To bych, mimochodem, rád změnil: nepřijde mi důstojné, aby lidé v tomto věku něco podobného podstupovali,“ dodal.

Na co v souvislosti se Semaforem nejraději vzpomíná jedna z nejznámějších tváří jeho počátků Pavlína Filipovská? „Na tu nádhernou skrumáž chytrých, moudrých, tvůrčích a velice dobře vychovaných lidí, kteří navíc byli spolehliví kamarádi. Věděli, co chtěli, kam jdou, za čím jdou a šli za tím poctivě, krok za krokem, hlava nehlava. A kráčeli v létech, která rozhodně nebyla příznivá. Tyhle vzpomínky mě dodnes nejvíc baví a také jimi stále žiju.“

Cyklus Pohodové melodie pro starší a pokročilé se koná ve spolupráci s Jožkou Zemanem v rámci tzv. Tradičních akcí Prahy 1. Letošní ročník byl zahájen v Malostranské besedě a dále bude pokračovat 9. července na Střeleckém ostrově, kde se hudební odpoledne ponese V rytmu swingu. Vstupenky budou k vyzvednutí od úterý 27. června v Informačním centru ve Vodičkově ulici. Akce jsou pro seniory Prahy 1 zdarma.