Běžecký tým Prahy 1 navštívil o druhém květnovém víkendu partnerské město Bamberg, aby se připojil k velkolepému Běhu světového kulturního dědictví. Ten pořádají v Bambergu jednou za dva roky, poprvé se konal při příležitosti 10. výročí zapsání Bambergu na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO a letos se běžel podesáté.

Akce to byla vskutku velkolepá – vždyť ve městě se 70 000 obyvateli běželo dohromady v dětských a dospělých kategoriích přes 10 000 běžců a podle odhadů pořadatele fandilo až 20 000 diváků. Kvalitní organizace a snaha o minimalizaci negativních dopadů akce na život v centru pomohly skvělému zážitku, který mezi běžci z Prahy 1 symbolizovalo i několik osobních běžeckých rekordů.

Partnerství s Bambergem, uzavřené již v roce 1992, patří mezi nejplodnější, které Městská část Praha 1 má. Město Bamberg na Běh světového kulturního dědictví tradičně zve účastníky ze všech svých partnerských měst a tak se vedle hostitelů mohla pražská delegace setkat a poměřit síly se závodníky z Rakouska, Maďarska, Francie či Itálie.