Na volném pozemku v Jindřišské ulici, v sousedství hřiště budovy prvního stupně ZŠ Vodičkova, zahájil soukromý investor stavbu bytového domu. David Bodeček, 1. místostarosta Prahy 1, který má ve své gesci školství, proto zorganizoval setkání vedení školy se zástupkyní investora.

„V zájmu dětí a školy se snažíme nejen o informovanost a průběžnou spolupráci s investorem, ale i o uplatnění našich připomínek a návrhů na vylepšení,“ popsal David Bodeček.

Podle sdělení zástupkyně investora Viery Schnieder bude v nejbližších dnech na stavbu umístěn jeřáb a stavební firma zahájí betonování. To by mělo trvat čtyři měsíce a betonový monolit domu by měl být hotov do půlroku. Stavba má probíhat jen v rozsahu stávající stavební jámy a nebudou ji doprovázet bourací práce.

„Jde nám o ohleduplnost stavby vůči dětem,“ okomentovala ředitelka ZŠ Vodičkova Dagmar Zelená. Proto také spolu s Davidem Bodečkem požádala zástupkyni investora o podrobné informace o průběhu stavby, o rozsahu jejího technického zabezpečení a zázemí. Jedním ze vznesených požadavků pak bylo zakrytí plotu ochrannou textilií. Paní ředitelka je rovněž spolu s dalšími členy vedení školy k dispozici rodičům žáků a jejich dotazům.