Všechno to začalo svatbou mladého páru v krásně vyzdobeném prostoru na botelu Albatros. „Mám za sebou téměř pět set svateb, ale tohle se mi stalo poprvé,“ začíná své vyprávění David Bodeček, místostarosta Prahy 1, kterého v sobotu ráno čekala dlouhá série celkem šesti obřadů. To ale brzy nebyla pravda…

Sotva totiž skončila dopolední svatba, přišla za ním a matrikářkou Lucií Silovskou maminka nevěsty se svým přítelem a s velkým dojetím jim začala děkovat za krásný průběh obřadu. „A najednou mě překvapila větou, že by taky takto chtěla ´někdy v budoucnu´ prožít vlastní svatbu,“ pokračuje ve vyprávění David.

Podíval se prý na pána vedle ní, o kterém zatím nevěděl, že je to její přítel, a zeptal se jí, jestli on náhodou není ten pán, který by si ji v té budoucnosti mohl vzít. „Když přitakala, tak jsem mu se svým poněkud specifickým humorem vynadal, protože paní na něj zároveň prozradila, že je k myšlence svatby poněkud rezervovaný,“ dodává s úsměvem místostarosta s tím, že oběma odvyprávěl příběh, kdy ke svatbě přemluvil pár, který se pak po pár měsících skutečně vzal.

Slovo dalo slovo a počet sobotních svateb se rozrostl. Matrikářka Lucie Silovská zbledla, protože jí David sice ráno sliboval adrenalin, ale že bude takový, to tedy rozhodně nečekala. V pauzách mezi svatbami museli opakovaně na radnici kvůli ověřování dokumentů a dalším náležitostem, aby i ta nová svatba splnila všechny náležitosti.

Všechno ale zvládli, a tak už později odpoledne si tentokrát na malém Albatrosu, s nímž je kapitán odvezl ke Karlovu mostu, řekli pod dohledem oddávajícího Davida Bodečka a matrikářky Lucie Silovské své Ano novomanželé, kteří se znají už ze školy, tedy úctyhodných čtyřicet let, z toho patnáct roků jsou životními partnery.

„A navíc původně rezervovaný pán se nakonec vytáhl, když během necelé soboty stihl obstarat i svatební prstýnky. Hned po krásném obřadu tak Radmila a Pavel Vörösovi, navíc s ´mladými´ Nikolou a Jakubem Melicharovými, vyrazili na společnou svatební hostinu. Tohle jsem prostě ještě nezažil!“ uzavírá s úsměvem David Bodeček.