Již tradiční Akce Cihla byla odstartována v úterý 13. června v ulici Na Příkopě. Hrdou patronkou akce je herečka Simona Stašová. Akce probíhá pod záštitou Terezie Radoměřské, starostky Prahy 1. Finanční prostředky ze zakoupených cihel poputují na podporu důstojného bydlení a života lidí s mentálním handicapem.

Letos je to již 24. ročník benefiční sbírky a odehrává se tentokrát nejen v ulicích, ale také v on-linu na akcecihla.cz, kde mohou zájemci podpořit projekt celoročně. Ti, kteří zavítají na prodejní místa, mohou „svoji“ zakoupenou cihlu osobitě pomalovat, napsat vzkaz, přání nebo pouze podepsat. Tím to ale nekončí, pomalované cihly plní dále svoji funkci a jsou využity neziskovými organizacemi, školami i skautskými oddíly k rozličným stavbám v rámci jejich sociálních i veřejných objektů.

Akce potrvá do 15. září, proto neváhejte a využijte prázdninových dní a podpořte tento záslužný projekt. V Praze 1 v ulici Na Příkopě je pro vás připraveno pět a půl tisíce cihel, a to každý den od 9:00 do 22:00 hodin. Další místa a podrobné informace: www.akcecihla.cz.

AKCE CIHLA je celostátní benefiční sbírková a osvětová kampaň, která má za cíl podporu sociálních služeb pro lidi s mentálním postižením, kterým pomáhá na cestě k samostatnosti a nezávislosti. Pořádá ji organizace Portus Praha, z. ú., která zajišťuje prostředky pro stavby, rekonstrukce a vybavení bydlení, bytů, dílen a dalších objektů, v kterých jsou poskytovány sociální služby především pro lidi s mentálním handicapem.