Praha, 29. června 2023 – Městská část Praha 1 by ráda informovala veřejnost o důležitých změnách v provozu poboček České pošty na svém území.

Česká pošta celorepublikově ukončuje provoz 300 poboček, od 30. června 2023 dojde k uzavření i některých poboček na Praze 1.

Následující pobočky budou zítra otevřeny naposledy (přesné časy lze najít na přiložených odkazech):

MČ Praha 1 se od listopadu minulého roku aktivně snažila vyjednat zachování co největšího počtu poboček České pošty na svém území.

Díky intenzivním jednáním se podařilo dosáhnout významných úspěchů. Jedním z nich je připravované otevření nové pobočky na Malé Straně, na adrese Malostranské náměstí 22. Tato pobočka by měla začít sloužit občanům v plném provozu od 10. července 2023 (s možností zkušebního provozu již od 3. července, kdy se na pobočce bude testovat technické řešení).

Pobočky České pošty, které zůstanou nadále v provozu i po 1. červenci 2023, jsou následující:

Paní starostka, Terezie Radoměřská, věc komentovala slovy: “Na radnici jsme si vědomi důležitosti poštovních služeb pro naše občany, věnovali jsme tak velké úsilí pro zachování poboček České pošty na území naší městské části. Dosáhli jsme výjimečných úspěchů, včetně otevření nové pobočky na Malé Straně. Jsem ráda, že jsme společně přišli s řešením, které zajistí dostupnost potřebných služeb pro naše občany, to pro mě bude vždy priorita.”

Zastupitel a předseda Komise obchodu a služeb, Martin Motl komentuje: “Jsem rád, že se nám po intenzivní – více než půlroční práci – povedlo vyjednat zachování stěžejních poboček pošty pro naše rezidenty. Úplné zrušení provozoven by negativně postihlo mnoho lidí v našem městě, zejména ty starší a ty, kteří nemají přístup k internetu.”

“Jednání s vedením České pošty byla náročná, ale díky spolupráci a včasným aktivitám jsme dosáhli pozitivních výsledků. Otevření nové pobočky na Malé Straně bude sloužit občanům MČ Praha 1 a přispěje k udržení kvalitních poštovních služeb v naší městské části.” dodává Karel Grabein Procházka, radní pro obchod a služby.

Další informace ohledně nové pobočky na Malostranském náměstí 22 budou zveřejněny po jejím otevření.