V pondělí 21. června 1958 uzavřeli Olga a Boris manželský svazek. Tento rok je tomu tak již neuvěřitelných 65 let od jejich sňatku. Toto unikátní jubileum oslavili společně s rodinou a blízkými na Staroměstské radnici.

Poblahopřát jim k tomuto výročí přišla i starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská. „Když jsem se doslechla o výročí 65 let manželů Schmitzových, napadla mě otázka, proč se toto jubileum nazývá kamenná svatba. Člověk by očekával, že název bude obsahovat jméno nějakého drahokamu, tak jak tomu bývá u jiných výročí. Když se však člověk zamyslí, kámen je věčný. Je to materiál, ze kterého se staví domy, hrady nebo dokonce katedrály, které tu jsou následně celé věky. Když se tedy hlouběji zamyslíme, nakonec je název kamenná svatba více než příhodný,“ poukázala starostka.

Olga a Boris Schmitzovi se poznali již před maturitou na studiích v Teplicích. Před patnácti lety na Staroměstské radnici již oslavili zlatou svatbu. Od té doby se jejich rodina nadále rozrůstá. Mají celkem pět vnoučat, a dokonce už osm pravnoučat! Věříme, že pevná a velká rodina bude manželům Schmitzovým dělat radost ještě dlouhá léta. K výročí jim srdečně blahopřejeme!