Až do 4. září se Galerie 35 Francouzského institutu ve Štěpánské 35 ukáže v novém světle díky efemérnímu digitálnímu muzeu Micro-Folie dovezenému přímo z Francie.

Projekt Micro-Folie umožňuje objevit na dálku slavná umělecká díla z těch největších muzeí ve Francii i z celého světa. Klasické umění, nebo to současné…každý si přijde na své, ať už má radši Monu Lisu od Leonarda da Vinciho, nebo Fontánu od Marcela Duchampa. Díla jsou promítána na velké obrazovce, která je zároveň propojená s tablety, na kterých se můžete dozvědět více o jednotlivých dílech, přečíst podrobný popis, zahrát si hru nebo prozkoumat další funkce, které promění virtuální prohlídku v ještě větší zážitek!

Výstavu můžete navštívit dvěma způsoby :

  • Volný režim: promítaná díla můžete obdivovat po svém, stejně jako v opravdovém muzeu. Pokud vás některé s nich zaujme, kliknutím na tablet se u něj můžete zastavit, prohlédnout si jej důkladněji a přečíst si doplňující informace. Neváhejte přijít i s dětmi, které se s uměleckými díly můžou seznámit zábavnou formou skrze hry na tabletech, a to v pondělí až pátek, 14.00-16.00 hodin (bez nutnosti rezervace).
  • Návštěva s výkladem: dorazte sami nebo ve skupině na prohlídku digitálního muzea s lektorem/kou, který vám pomůže seznámit se s klasiky výtvarného umění. I v tomto případě je kladen důraz na interaktivitu tabletů, se kterými vám lektor/ka pomůže zacházet a naplno využít jejich potenciál. Chcete-li zvolit tuto formu návštěvy výstavy, napište na adresu: ifp@ifp.cz.