Středeční odpoledne patřilo v sale terreně umělcům. Obrazy, které namalovali klienti Domova Sulická v rámci terapeutických dílen, ozdobily do posledního místa zdejší prostor.

„Ne každý člověk zvládne namalovat obraz a nezáleží na tom, zda má nějaké onemocnění, nebo je zdravý. Umění je jen jedno, a proto můžeme organizovat tyto krásné výstavy,“ zahájila expozici ředitelka Domova Sulická Lenka Kohoutová a poděkovala všem umělcům za originální díla.

Za městskou část Praha 1 pozdravila přítomné radní Ivana Antalová: „Je to pro mě velká pocta, že mohu zahájit tuto jedinečnou vernisáž. Vystavené obrazy jsou nádherné, dokonce jsem si jedno dílo už zarezervovala. Jsem přesvědčena, ze každý z nás máme své nezaměnitelné místo a navzájem se můžeme učit a inspirovat. A já věřím, že se jednou i každý dočká takové podpory a pomoci, jakou skutečně potřebuje.“

Domov pro osoby se zdravotním postižením Sulická pořádá tyto letní výstavy v bývalém plynárenském domečku na Kampě – nyní sale terreně ve spolupráci s Komunitním centrem Kampa už několikátým rokem. Výstava je prodejní, a tak pokud se vám některý obraz zalíbí, můžete si ho na místě rezervovat. Zakoupená díla budou k dispozici po skončení expozice, kterou si můžete prohlédnout denně až do konce srpna, a to vždy od 15:00 do 21:00 hodin. Vstup je zdarma.

Dalším projektem Domova Sulická je výtvarná soutěž pro lidi s mentálním postižením Každý může být umělcem. Všechny přihlášené obrazy budou vystavené v Museu Kampa v sále Konírna od 16. září do 1. října 2023. Vstup na výstavu bude zdarma a bude bezbariérový.

Více informací: www.domov-sulicka.cz