Pískoviště na dětských hřištích městské části Praha 1 budou ve čtvrtek 17. srpna uzavřena. Závadný písek, který odhalila kontrola na dětském hřišti Za Haštalem, bude během dne vyměněn.

Pravidelné kontrola odhalila ve středu 16. 8. závadný písek na dětském hřišti Za Haštalem. Pískoviště bylo okamžitě uzavřeno a na základě operativní konzultace s Hygienickou stanicí Hlavního města Prahy přijala radnice první městské části rozhodnutí preventivně uzavřít všechna dětská pískoviště na svém území. Ze všech, kde mohl být písek stejné šarže, bude odvezen a v řádu několika dní vyměněn. Na hřišti Za Haštalem bude vyměněn hned zítra.

Uzavírání celé plochy dětských hřišť není dle hygienické stanice Hlavního města Prahy nutné. Výjimku představuje hřiště na Slovanském ostrově, které je celé písčité. Certifikovaný písek na pískoviště dětských hřišť Prahy 1 dodává již téměř patnáct let stejný dodavatel. Dosud nebyl s jeho kvalitou žádný problém. Díky dlouhodobé a osvědčené spolupráci jsme se nyní dohodli na rychlém řešení nastalé situace a na dodání nového písku na náklady dodavatele.

Za dočasné uzavření pískovišť se omlouváme, ale zdraví a bezpečí našich občanů, zvláště dětí, je pro radnici Prahy 1 na prvním místě.