V rámci rekonstrukce tramvajových zastávek Čechův most proběhne zřízení a obnova přechodů pro chodce, včetně přisvětlení a úpravy světelného signalizačního zařízení. Rekonstrukce potrvá do 3. prosince 2023 v několika etapách. Ve směru na Prahu 1 bude provoz aut přerušen po celou dobu stavby. Ve směru na Prahu 7 nebude možné využít podjezdy během 1. etapy, následně nepůjde odbočit vpravo z Čechova mostu. Provoz tramvají zůstane zachován až na krátkodobé výluky.

0. etapa: 21. 8.–25. 8. 2023
Práce na bourání povrchu z chodníku mezi Čechovým a Štefánikovým mostem + zábor pro zřízení staveniště pod Čechovým mostem. Práce bez omezení dopravy.

1a) etapa: 26. 8.8. 10. 2023
Tramvajový provoz bez omezení a obě tramvajové zastávky také bez omezení. Automobilový provoz vyloučen pro oba směry. Zábor pro výstavby opěrné zdi u zastávky (u Letenských sadů).

1b) etapa: 9. 10.20. 10. 2023
Jednosměrná výluka tramvají ve směru ke Štefánikovu mostu. Tramvajový provoz směr do centra (od Štefánikova mostu k Čechovu mostu) bez omezení, tramvaje budou stavět běžně v zastávce. Ve směru z centra (od Čechova mostu ke Štefánikovu mostu) výluka tramvají v daném úseku. Automobilová doprava obousměrně vyloučena. Zábor pro výstavby opěrné zdi u zastávky (u Letenských sadů). Provizorní stanice tram na Čechově mostě a před křižovatkou.

2. etapa: 21. 10.29. 10. 2023
Tramvajová doprava obousměrně obnovena. Stanicování tramvají ve směru do centra (od Štefánikova mostu k Čechovu mostu) bez omezení, tramvaj zastaví ve své zastávce. Stanice Čechův most směr z centra (u Vltavy) stále vyloučena – dokončovací práce na nástupní ploše zastávky, dláždění, přístřešky, kabeláž, označníky. Provizorní zastávky na Čechově mostě a před křižovatkou stále zůstávají, jen je již umožněno odbočení tramvají přes nábřeží. Automobilový provoz do centra vyloučen (na celou dobu stavby), provoz z centra jezdí již normálně. Zábor pro výstavby opěrné zdi u zastávky (u Letenských sadů)

3. etapa: 30. 10.–3. 12. 2023
Tramvajový provoz obousměrně možný. Stanicování ve směru do centra (u Letenských sadů) vyloučeno. Automobilový provoz ve směru do centra stále vyloučen po celou dobu stavby. Ve směru z centra doprava v běžném provozu.