Úvodní turnus oblíbeného příměstského tábora Táboráček byl zahájen v pondělí 21. srpna na nádvoří Tyšova domu. Týdenní dobrodružství na téma Keltové spolu s třicítkou dětí a jejich vedoucími pomyslně odstartoval první místostarosta Prahy 1, radní pro kulturu a školství David Bodeček.

„Spoustu zážitků a vzpomínek, které vám nikdo neukradne, spoustu nových kamarádů a nebojte se dělat nejen to, co vás baví, ale i to, co vás nebaví – třeba zjistíte, že vás to časem bavit začne,“ popřál malým účastníkům tábora místostarosta, který si s nimi při neformálním zahájení »příměšťáku« naváhal i zatančit. A také dětem zadal úkol: nakreslit obrázek »pro Davida«. „Tak jo, já nakreslím obrázek a ty budeš hádat, co na něm je,“ reagoval neohroženě jeden z prvním stupněm školy povinných táborníků.


Během »keltského« týdne se jeho frekventanti seznámí s kulturou tohoto starověkého národa, čeká na ně spousta výletů. „Pojedeme na zámek v Nižboře, kde sídlí Informační centrum keltské kultury, navštívíme oppidum Závist nad Zbraslaví, v radotínské kovárně nám předvedou, jak se kdysi vyráběly zbraně a šperky,“ sdělila Jiřina Faloutová, ředitelka neziskové organizace Dělej, co tě baví, která společně s Prahou 1 Táboráček pro děti s trvalým bydlištěm na území první městské části už šest let zajišťuje. „Snažíme se trávit co nejvíce času v přírodě a dělat takové věci, které děti během roku obvykle nedělají,“ dodala.
Druhý turnus příměstského tábora, který má téma Na cestě kolem světa, začne v pondělí 28. srpna.