Celkem třicet osm usnesení přijala Rada městské části Praha 1 na svém posledním zasedání, které se konalo 29. srpna.

Finanční příspěvek Nemocnici Na Františku
Rada na něm mj. schválila žádost Nemocnice Na Františku (NNF) o uvolnění investičního příspěvku na pořízení artroskopické věže pro ortopedický operační sál. Stávající zařízení sloužilo k vyšetření už od roku 2014 a některé jeho komponenty byly po technické kontrole vyhodnoceny jako nevyhovující.

Po nedávném finančním příspěvku na rozvoj gynekologického oddělení NNF se jedná o další podporu zkvalitnění péče poskytované tímto zdravotnických zařízením, které je největší příspěvkovou organizací naší městské části.

Prostory pro Dobrou Šatlavu
Radní na svém jednání také schválili uzavření smlouvy o výpůjčce se spolkem Dobrá Šatlava. Ten bude na jejím základě provozovat nebytové prostory ve Skořepce 9 na Starém Městě, které budou sloužit ke spolkové činnosti a k pořádání společenských, kulturních, osvětových a vzdělávacích akcí. Výpůjčka byla zatím schválena na dobu dvanácti měsíců a nebytový prostor nesmí být nájemcem provozován v době od 24:00 do 6:00.

Vznik spolku Dobrá Šatlava byl iniciován stávajícími i bývalými členy a příznivci klubu Šatlava, který od roku 2016 sídlí v Saské 2 (Mostecká 56/1), a to v prostorách zapůjčených od městské části Praha 1. Rada ale 28. 3. 2023 rozhodla o výpovědi smlouvy, a to z důvodu dlouhodobého porušování smlouvy – obyvatelé daného domu si stěžovali hlavně na hlučné hudební produkce, ale také na užívání prostor v rozporu se stavebním určením.

Zkrácení provozní doby restaurační zahrádky U Lužického semináře 42
Rada rovněž schválila dodatek ke smlouvě o pronájmu částí pozemku na Malé Straně společnosti HM Gastro Group, s.r.o. – zkrácení provozní doby.
V průběhu roku 2023 probíhala opakovaná jednání zástupců Prahy 1 se zástupci nájemce a zástupci SVJ na adrese U Lužického semináře 111/42, která vyústila v to, že bude zkrácena provozní doba stanovená v nájemní smlouvě – týkat se bude omezení konce provozní doby restaurační zahrádky pod okny obyvatel domu z původních 22:00 do max. 20:00.

Další informace naleznete na Facebooku Praha 1 a na https://www.praha1.cz/politicka-reprezentace/rada/zapisy-z-jednani/.