Bylo to bezvadný, já jsem se u toho řehtala nahlas!“ Tak ohodnotila jedna z divaček vycházejících v neděli ze sálu Malostranské besedy právě skončený díl cyklu Pohodových melodií pro starší a pokročilé. Melodií se tentokrát zaplněné hlediště dočkalo o něco méně, o to víc však bylo humoru typického pro hvězdu odpoledne – režiséra Zdeňka Trošku. V horkém nedělním odpoledni dorazil do centra Prahy ze svých domovských pošumavských Hoštic. A evidentně dobře naložený.

Bylo mně řečeno, že je tady asi 99 % ženskejch, všechno více méně samý Kelišky, takže s těmi se určitě lehce domluvím,“ komentoval hlavní protagonista složení publika s odkazem na jednu z postav své proslulé filmové trilogie Slunce, seno… Nespletl se: domluvil se opravdu lehce. Divačky (i několik diváků) devadesát minut bavil vzpomínkami na dětství a historkami z natáčení svých nejznámějších filmů, zejména zmíněné trilogie. Několikrát se dočkal výbuchů spontánního smíchu i potlesku na otevřené scéně.

„Užil jsem si to moc a očividně nejen já,“ pochvaloval si po skončení pořadu první místostarosta Prahy 1 David Bodeček. „Lidé se upřímně bavili, oživili si vzpomínky a odcházeli domů s pozitivní energií. Přesně to je smyslem Pohodových melodií,“ dodal s tím, že oceňuje nejen vypravěčské a improvizační schopnosti Zdeňka Trošky, ale také umění zpěvačky Lenky Páclové, která program doprovodila několika písněmi.

Hosty dalších Pohodových melodií pro starší a pokročilé budou 1. října Josef a Tomáš Fouskovi. Společný recitál známého písničkáře a jeho syna v Malostranské besedě začne v 15 hodin.