V parku Kampa, v Klimentské, Mostecké, Opatovické, Sněmovní, Soukenické, na Petrském náměstí či Ve Smečkách se letos uskutečnil další ročník oblíbené sousedské akce Zažít město jinak. Už potřetí se k akci se svým odpoledním a večerním programem připojilo Studio Ypsilon a poprvé pak díky kavárně SmetanaQ také Smetanovo nábřeží.

V Komunitním centru Kampa, kde jsme zastihli i starostku Terezii Radoměřskou, se už tradičně konala sousedská snídaně, kdy se každý příchozí mohl zároveň stát hostitelem. Na stolech tak na strávníky čekaly mj. bábovky, sladké koláče, pomazánky, obložené chleby, káva, čaj…

A protože sobota na Kampě patřila vinobraní, připojilo se k němu i zdejší komunitní centrum, které sklidilo své vlastnoručně vypěstované víno. Odpoledne pak akci zakončil bazárek s bleším trhem před salou terrenou.

Se starostkou jsme se také přesunuli do Sněmovní, kde po celý den nabízely svoje produkty sociální podniky zaměřené na lidi s handicapem. Zároveň se tu po celou dobu konal kulturní program, během kterého vystoupili kromě jiných studenti Konzervatoře Jana Deyla a Pražské konzervatoře.

Organizace zaměřené na lidi s handicapem se představily a nabízely svoji produkci také Ve Smečkách, kde se navíc mohli zájemci podívat do Studia DVA nebo na střechu domu Edison s nádherným výhledem na Prahu. I tady se konal kulturní program a navíc tvořivé dílny.

Opatovická ulice tradičně přivítala zástupy fanoušků vinylových desek. Organizátoři navíc připravili kavárny na ulici, grafitti workshop v zahradě, dětské divadlo a živá hudební vystoupení, dále třeba šachový turnaj, žurnalistický workshop i ohýnek na dvorku.

Více informací naleznete na https://zazitmestojinak.cz.