Celkem dvanáct týmů se zapojilo do bojů o pohár městské části Praha 1 v pétanque seniorů. Vynikající patnáctý ročník turnaje se tradičně konal v parku Lannova.

„Park Lannova je zásadním místem pro pétanque v Praze 1. Bez něj by tady tento sport nezačal,“ vyzdvihl Petr Fuksa, průkopník pétanque v České republice i v Praze 1.

Turnaje se zúčastnilo šest týmů z Prahy 1, které doplnila mužstva z Příbrami, Roztok u Prahy a z pražských městských částí 2, 13, 15 a 17. Do turnaje se rovněž zapojila starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská a 1. místostarosta David Bodeček, který také při závěrečném slavnostním nástupu předal nejlepším týmům krásné ceny.

Vítězný putovní pohár nakonec zůstal v Praze 1, a to díky vítěznému týmu HOLKY. Druhé místo obsadili BRDÁCI z Příbrami, třetí pak byli POHODÁŘI z Prahy 17.

Zvláštní cenu zaslouženě získala první a dnes emeritní prezidentka Senior týmu Praha 1 Jaroslava Hudečková (ročník 1925). Kromě ní do parku Lannova dorazila i další osobnost pétanque v naší městské části Dagmar Blaschková (1935). Všichni účastníci pak společně na dálku popřáli brzké uzdravení současnému prezidentovi Senior týmu Praha 1 Milanu Navrátilovi (1945).