Nadační fond Aktivní ČESKO připravil celorepublikovou kampaň s názvem Aktivní září, která chce širokou veřejnost seznámit s pozitivními přínosy pravidelného pohybu pro fyzické a psychické zdraví. Až do konce září tak po celé České republice probíhá řada zajímavých a bezplatných pohybových aktivit, které mají společný cíl – přivést co nejvíce lidí k fyzické aktivitě, jež zlepšuje kondici, zdraví i náladu. Městská část Praha 1 se ke kampani rovněž připojila.

„Nedostatek pohybu bohužel nepálí jen nás dospělé, ale čím dál víc i děti, které se nejen ochuzují o spoustu krásných zážitků ve společnosti vrstevníků, ale navíc si do budoucna zakládají na vážné zdravotní problémy. Proto je projekt nadačního fondu Aktivní ČESKO důležitý a proto jsme se k němu jako městská část připojili,“ uvedla starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská.

V Praze 1 se v sobotu 23. září uskuteční od 15 hodin na Slovanském ostrově akce Rozjedeme to na Žofíně. Ta zahájí Evropský týden sportu, který bude až do 30. září probíhat po celém Česku a jehož koordinátorem je Český olympijský výbor. Zájemci se v sobotu budou moci zúčastnit společné jízdy na stacionárních kolech, vyzkoušet si nejrůznější pohybové aktivity pro všechny věkové skupiny nebo si ověřit stav své kondice díky zdravotním diagnostikám.

„Centrum hlavního města neposkytuje tolik příležitostí pro aktivní pohyb v přírodě, jako je tomu v okrajových městských částech, popř. mimo Prahu. O to větší pozornost věnuje Praha 1 rozvoji sportovišť a dětských hřišť i zkvalitňování zázemí pro výuku tělesné výchovy a pohybové volnočasové aktivity na školách. Důležitá je samozřejmě i osvěta – i proto jsme se s nadšením připojili k projektu Aktivní září,“ vysvětlil 1. místostarosta Prahy 1 David Bodeček, do jehož gesce mj. spadají sport a školství.

Více informací: www.aktivnicesko.cz.