O víkendu se uskutečnilo tradiční Sousedské moštování ve Vojanových sadech. Akce pořádaná spolkem NERUDA opět přilákala velké množství návštěvníků. Organizátoři si připravili program, který potěšil děti i dospělé. Kromě moštu si účastníci vychutnali kulturní vystoupení i nejrůznější soutěže.

Výborný mošt se vyráběl tradičně z čerstvě posbíraných jablek z Petřínských sadů. Lokálnější produkt v Praze 1 tak lze jen těžko hledat. Akce však nebyla jen o zdravém a osvěžujícím nápoji. Pro děti zde byla připravena výtvarná díla, divadelní představení či výtvarné kroužky. Ti starší si zase vychutnali hudební vystoupení s balkánskými rytmy nebo se mohli zapojit do soutěže o nejlepší štrúdl.

Skvělou atmosféru akce podpořilo i příjemné víkendové počasí, kdy nebylo příliš horko a zároveň návštěvníky nezastihl déšť. „Minulý rok nám během akce dost pršelo, což se bohužel podepsalo i na nižší účasti. Jsem rád, že jsme si letos mohli vynahradit a užít si program této skvělé sousedské akce naplno,“ prohlásil místostarosta David Bodeček, který moštování navštěvuje pravidelně.