Další z tradičních autobusových výletů se uskutečnil hned následující den po svátku svatého Václava a na naše seniory čekal jako vždy velmi zajímavý program.

„Míříme přímo na krásný zámek Hrubý Rohozec na kraji Turnova. Po prohlídce se vrátíme do města na oběd v restauraci Belgický dvůr. Při návratu pak máme ještě naplánovanou zastávku v Mohelnici nad Jizerou, kde je památný románský kostel Nanebevzetí Panny Marie z druhé poloviny dvanáctého století,“ popsal pečlivě připravený program zastupitel a předseda Výboru pro kultivaci a služby v památkové rezervaci Karel Ulm, který se o tyto výlety stará už dlouhá léta.

Výlety jsou bezplatné, pouze pro seniory s trvalým bydlištěm v Praze 1 a zahrnují dopravu, návštěvu objektů, oběd, služby průvodce a koordinátora výletu.

19. října se seniorští výletníci mohou těšit na výlet do Kutné Hory a Jakuba u Kutné Hory, který mj. láká na nádherný románský kostel svatého Jakuba Staršího z roku 1165 s pozoruhodnou románskou reliéfní výzdobou.

23. listopadu naše seniory čeká výlet do kláštera v Oseku a na poutní místo Květnov. 19. prosince se pak vypraví do vánočně vyzdobených saských měst Pirna a Bad Schandau.

Další informace si můžete přečíst v magazínu JEDNA. Ten říjnový vychází hned zkraje příštího týdne.