Parlament České republiky je dvoukomorový zákonodárný sbor České republiky. Je tvořen Poslaneckou sněmovnou (dolní komora) a Senátem (horní komora). Poslanecká sněmovna vznikla s osamostatněním České republiky k 1. lednu 1993 přejmenováním České národní rady. Opakování je matka moudrosti a toto vše a mnohé další se dozvěděla skupina zájemců z Prahy 1, která pod patronací Ivany Antalové, radní pro sociální věci a bezbariérovost navštívila Parlament ČR na Malé Straně.

Prohlídka byla zprostředkována zástupcem oddělení komunikace a vzdělávání parlamentu a zájemci se dozvěděli mnohé o funkci a jeho činnosti, jeho historii a architektuře. Jak spolupracuje parlament se senátem? Zúčastňuje se prezident republiky schůzí parlamentu? A při které příležitosti? Co jsou interpelace? Můžou občané navštívit schůzi parlamentu?

Další z oblíbených prohlídek radní pro sociální věci a bezbariérovost Ivany Antalové jsou naplánovány na podzimní měsíce. A jak se lidé o těchto akcích a jejich termínech dozvídají? Udělali jsme si malý průzkum a naši návštěvníci si prý připadají „jako v pokojíčku“, informace jsou na stránkách naší radnice, dámy z infocentra našeho úřadu také napomohou jasnou radou a pravá ruka radní Ivany Antalové předá informace po telefonu kdykoli. Naše kolegyně paní Aneta Ečeková Maršálová pracuje na emailové adrese: aneta.ecekova.marsalova@praha 1.cz

Sledováním našich sítí a vývěsek v radničních výlohách také nic nezkazíte. wwww.praha1.cz