Stovky běžkyň a běžců, včetně sportovců z radnice i partnerského města Bambergu, absolvovaly ve státní svátek v Praze 1 téměř sedmikilometrový Sokolský běh republiky. Odstartovalo se na úpatí Petřína přesně ve čtrnáct hodin a v ten samý okamžik se rozeběhly i tisíce lidí na 66 místech v České republice, ale také ve dvanácti lokalitách v zahraničí, včetně USA a Jižní Ameriky.

A tak jako jinde i po doběhu petřínského Sokolského běhu republiky čekaly na běžce kromě dobrého pocitu ze svátečního běhu i pamětní medaile mj. z rukou starostky Prahy 1 Terezie Radoměřské a starostky České obce sokolské Hany Moučkové.

Obrovské množství lidí, kteří se rozhodli, že aktivně oslaví 105. narozeniny naší republiky, navíc udělali velmi dobrý skutek: v rámci registrací totiž přispěli 127 000 korun čtrnáctileté Anetce, která trpí tupozrakostí i složitou sociální situací rodiny, ale navzdory tomu soutěží v twirlingu a sní svůj sen o reprezentaci České republiky. Tento sport spojující tanec i gymnastiku vyžaduje prostorovou orientaci a Anetka potřebuje kvůli svému handicapu nadstandardní trenérskou péči spojenou s rehabilitací a náročnými cviky na prostorovou orientaci.

A to není vše: v rámci ČEZ Energy zóny návštěvníci pražského závodu vysportovali na handbiku dalších 50 000 korun, které poputují Nadačnímu fondu Emil podporujícímu například českou reprezentaci v ParaDance.

Děkujeme!