Celkem třicet tři usnesení schválili radní během 39. schůze Rady MČ Praha 1, konané v úterý 31. října.

Bezpečnější Stříbrná

Rada mj. odsouhlasila doplnění jednoho světelného místa (svítidla) a obměnu stávajících dvou bodů veřejného osvětlení v ulici Stříbrná. Doplnění veřejného osvětlení a obměna stávajícího jsou vhodné zejména kvůli zvýšení bezpečnosti v dané oblasti během nočních hodin.

Nové schodiště na náplavku

Rada městské části také vybrala dodavatele, který zpřístupní náplavku Vltavy z úrovně Štefánikova mostu. Je jím společnost Subterra, která vystaví schodiště k památkově chráněnému mostu. „Vybrali jsme firmu, která má s projekty v historickém centru bohaté zkušenosti. Díky schodišti navíc ubude nutnost přebíhání silnice v blízkosti Dvořákova nábřeží. Celý projekt je od začátku konzultován s Institutem plánování a rozvoje hl. m. Prahy a je v souladu s revitalizací Revoluční ulice, popsal nový radní pro investice Richard Bureš.

Návrh podpořila i starostka Terezie Radoměřská. „Realizace projektu představuje další přístupovou cestu na náplavku pro obyvatele a návštěvníky Prahy 1. Jak je všeobecně známo, náplavka je oblíbeným a rušným místem pro setkávání lidí. Díky novým schodům by mělo dojít k úbytku situací, kdy lidé přebíhají silnici, aby se na náplavku dostali rychleji. To zvýší bezpečnost pro pěší i řidiče a mohlo by to také zlepšit plynulost dopravy,“ vysvětlila starostka.

Další informace naleznete na Facebooku Praha 1 a podstránkách tohoto webu https://www.praha1.cz/politicka-reprezentace/rada/.