Celý tento týden se mohou děti z našich škol i dospělí návštěvníci školních jídelen zřizovaných Prahou 1 těšit na speciality mezinárodní kuchyně. Děti ze ZŠ Jiřího Gutha-Jarkovského, která má česko-italský program, i studenti zdejšího gymnázia si budou až do pátku užívat nefalšovanou italskou kuchyni.

Italské rissoto s mořskými plody, těstoviny na všechny možné způsoby, gnocchi, saláty i pravé italské polévky a ve všem čerstvé suroviny – rajčata a další zelenina, kuřecí maso, žampiony, parmazán, piniové oříšky, mozzarella, bazalka a samozřejmě italský olivový olej. A jako dezert na závěr se pak bude servírovat panna cotta.

A jak se vše daří, se postupně do všech jídelen přijdou podívat například místostarosta David Bodeček, jeho předchůdkyně a zastupitelka Eva Špačková anebo vedoucí školského odboru Pavel Štursa. „Je to skvělé a já chválím personál našich jídelen za kreativitu i nasazení při sestavování jídelníčků a zajišťování surovin. A rád si také vyposlechnu reakce ´deváťáků´ na našem dalším společném setkání,“ uvedl David Bodeček.

No a my jen připomínáme všem sousedům i lidem pracujícím v Praze 1, že naše školní jídelny rády přivítají i je, a to kvalitními i cenově velmi zajímavými jídly.

Tak dobrou chuť!