Doslova davy žen obklopily ve středu 13. prosince před pátou hodinou hlavního vchod pražského paláce Žofín. Zaměstnankyně škol, školek a školních jídelen zřizovaných Městskou částí Praha 1 se nemohly dočkat vystoupení travesti skupiny Screamers.

„Šli jsme do velkého rizika,“ konstatoval v úvodu večera David Bodeček, první místostarosta P-1, radní pro školství a kulturu. „Ne všichni kolegové na radnici byli nadšení z toho, jaký program jsme pro dnešní večer, který je koncipovaný jako poděkování pedagogickým i nepedagogickým zaměstnancům našich neziskovek za jejich celoroční práci, zvolili. Přicházel jsem trochu nesvůj, jak to dopadne, ale jsem doslova nadšený,“ dodal.

Nadšené byly evidentně také divačky, které si pěvecká i taneční vystoupení Screamers vysloveně užívaly. „Je to skvělé, bavíme se královsky,“ shodly se Monika Michalová z Mateřské školy (MŠ) Řásnovka s kolegyní Simonou Grecovou z MŠ Národní, které viděly travesti show poprvé v životě. Během devadesátiminutové show se spolu s dalšími návštěvnicemi, které do posledního místa zaplnily Malý sál žofínského paláce, dočkaly známých písniček Heleny Vondráčkové, Hany Zagorové, Lucie Bílé, Hany Hegerové, Waldemara Matušky, Elvise Presleyho, Edith Piaf i mnoha dalších tuzemských a zahraničních interpretů. Kromě toho na ně čekal bohatý raut, diskotéka či fotokoutek, na který se – mimochodem – stála dlouhá fronta.

„Jsme šťastní, když nás pozvou do divadla, nebo na loď, ale tentokrát jsme si přáli něco hodně veselého a uvolněného, abychom mohli vypustit páru, zakřičet si, zadovádět a nemuseli se bát, že budeme vypadat hloupě,“ konstatovala v průběhu večera ředitelka školní jídelny Uhelný trh Renáta Břecková. „Jako nejlepší nápad nám z toho vyšla travesti show a byl to šťastný nápad – lidé se baví až neuvěřitelné. Zpívají, tančí, je to naprosto perfektní,“ doplnila.