Olga Knoblochová, známá jako první česká vizážistka a jedna ze zakladatelek slavné kosmetické značky Dermacol, zemřela ve věku 90 let.

Přezdívána „Lady Dermacol“, Knoblochová byla známá svým odmítáním kosmetických chirurgických zákroků. Byla klíčovou osobou v založení Ústavu kosmetiky v roce 1958 a později i firmy Dermacol, která se proslavila svým krycím make-upem, jehož vývoj probíhal ve spolupráci s Filmovými studii Barrandov a který si získal pozornost i v Hollywoodu. Knoblochová strávila dvacet let jako prezidentka Unie kosmetiček ČR, napsala několik knih a učebnic o kosmetice a vyškolila stovky kosmetiček.

V posledních letech žila v DPS Pštrossova, ředitelka Střediska sociálních služeb Helena Čelišová, která činnost DPS na Praze 1 řídí, dodává: “Olga Knoblochová byla nejen ikonou v oblasti kosmetiky, ale také inspirující osobností, která i ve svých posledních dnech ukazovala neuvěřitelnou sílu a eleganci. Její přítomnost v našem středisku obohatila nejen nás, zaměstnance, ale i ostatní klienty svou moudrostí a srdečností. Nejednomu z našich klientů pomohla znovu najít ztracené seběvědomí, nadšení pro její profesi ji neopouštělo ani v důchodu. Její odkaz bude v našich srdcích žít navždy.”