Městská část Praha 1 spouští nový web reality.praha1.cz. Tento komplexní nástroj nabízí veřejnosti snadný přístup k prohlížení nemovitostí, které nabízí Praha 1 k pronájmu či prodeji. Nový web poskytuje transparentní a přehledné informace o nemovitostech ve vlastnictví městské části, včetně podrobných popisů, fotografií a kontaktních údajů.

„Web reality.praha1.cz je navržen tak, aby usnadnil hledání vhodných nemovitostí pro různé účely. Od bydlení po komerční pronájmy. Zájemci mohou procházet nabídky podle lokality, typu nemovitosti a cenového rozmezí. Naší snahou bylo vytvořit Intuitivní rozhraní zajišťující maximální uživatelskou přívětivost v rámci celého systému. Pokročilé vyhledávací filtry pak zaručují pohodlné a efektivní vyhledávání,” říká Tomáš Heres, místostarosta pro oblast majetku a financí.

Richard Bureš, radní pro IT, uvedl: „Náš nový web je splněním závazku k modernizaci a digitalizaci služeb, které nabízíme občanům. Je to další krok v našem úsilí zlepšit přístup k informacím a usnadnit interakci s veřejností. Jsme hrdí na to, že Prahu 1 postupně dostáváme z jejích digitálních dluhů, což potvrzuje i nedávné získání jednoho z nejprestižnějších ocenění v oblasti IT. Spuštěním tohoto webu určujeme nový standard a zároveň zvyšujeme transparentnost v oblasti správy našich nemovitostí.“