Ruben Ian, Jan, Theodor, Justýna, Agnes a Teodor – tak se jmenují ti, které možná každodenně vídáte v jejich kočárcích a které nyní slavnostně přivítal starosta Prahy 1 mezi námi. Noví občánci – malé děti, jež mají celý život před sebou, a jaký ten jejich život bude, z velké míry závisí i na nás ostatních.

 „Praha 1 si je vědoma svého závazku vytvářet co nejlepší podmínky pro život všech svých občanů, malých dětí a jejich rodin zvlášť. Nabízí jim radu i pomoc, pestrá hřiště i krásné mateřské a základní školy, bezpečné ulice, udržované parky i kvalitní zdravotnictví. Nabízí jim celoživotní partnerství,“ prohlásil starosta MČ Praha 1 Oldřich Lomecký.

Při slavnostním aktu na Staroměstské radnici mu pomohli malí zpěváčkové a muzikanti z mateřinky v Řásnovce, kteří krásně zahráli a zazpívali písničky „Lesní skřítci“ a „Maminko, mámo, já tě mám rád“. Spolu s panem starostou navíc novým občánkům a jejich rodičům předali vkladní knížky s počátečním vkladem, pamětní knihy, pohádková leporela a maminkám kytičky.