Nenápadný půvab vietnamské veganské kuchyně ovládl ve čtvrtek Galerii 1 ve Štěpánské 47, a to díky Thu Trang Nguyenové, lektorce kurzů asijské kuchyně. Ta pro dámy z Prahy 1, jež se zúčastnily pravidelného Čaje o sedmé, připravila kromě velmi zajímavého povídání také vynikající ukázky vietnamské gastronomie.

 Thu Trang Nguyenová začala svoji misi u dětí, když založila školku vaření – kurzy pro děti, k nimž se ale velmi brzy připojili rodiče i přátelé, takže už během prvního roku spustila kurzy pro dospělé. Vedle toho s kolegy připravuje brunche a nabízí dokonce i výlety za kořeny vietnamské kuchyně.

„Jsme ´Viet Víly´ a naše mise je prostá: sdílet lásku k vietnamskému jídlu a kultuře. Dosáhnout toho chceme třemi způsoby: zájemcům uvaříme tradiční pohoštění, avšak s moderním twistem, v našem Cooking Clubu učíme vařit vietnamskou kuchyni anebo vás vezmeme přímo do své rodné země, kde spolu budeme putovat za vůněmi lidové kuchyně,“ vysvětlila Thu Trang Nguyenová.

Důležité je zdůraznit, že část výdělku „Viet Víly“ vždy směřují na podporu dětských sirotků ve vietnamských klášterech a školách.

Další informace naleznete na www.vietvily.com.

Dámy mohly na Čaji o sedmé ochutnat mangový salát, vyzkoušely si přípravu nesmažených jarních závitků a domů si pak odnesly recept na smažené veganské jarní závitky. A co je také důležité při rozhodování, jakým jídlům budeme dávat přednost? „Každý pozná sám, jak se na co cítí. Člověk s onkologickými problémy si své potřeby uvědomuje jinak než třeba dvacetiletý zdravý člověk,“ poradila Thu Trang Nguyenová.

Dalším hostem Čaje o sedmé bude 26. dubna Alena Klenot, jež pět let působila jako vizážistka a stylistka kanadské zpěvačky Céline Dion. Vyprávět bude jak o svých zážitcích ze světa showbyznysu, tak také o tom, jak pomalu stárnout. Jako dárek pak pro dámy přinese svoji knihu s názvem „Jsem příliš mladá, abych zestárla“.

 

Nezapomeňte se včas přihlásit na e-mailu: marie.hrabovska@praha1.cz nebo tel. č.: 221 097 224.