Pohodová Kavárna Bílá vrána v Galerii 1 je pro vás otevřena denně od pondělí do pátku v pracovní dny od 10 do 18 hodin. Po zahřívacím měsíčním kolečku, kdy si zvykala na nový provoz, byla minulý týden slavnostně otevřena a představena pozvaným hostům.  

Galerie 1 při MČ Praha 1 je výstavní síň, která má za úkol představovat současné umělce a jejich umění. Leží na malebném místě rohu ulic Štěpánská a V jámě. Nápad spojit galerii s kavárnou byl na místě a od nápadu byl krátký krok k realizaci.

„Chtěl bych kavárnu Bílá vrána moc podpořit a popřát ji hodně úspěchů, děkuji Markétě Hájkové, která ji dovedla od plenek až sem a děkuji naší radnici městské části Praha 1. Přeji kavárně obsazené židličky plné hostů a velkou pohodu“, zahájil slavnostní otevření místostarosta David Bodeček.

Kavárna Bílá vrána v Galerii 1  je sociální podnik, který dává zaměstnání lidem s mentálním a kombinovaným znevýhodněním.  Těmto lidem umožňuje dlouhodobé zaměstnání a příležitost získat dovednost v kavárenských a cateringových službách. Připravují zde fair trade bio kávu, domácí sladké i slané pečivo, zákusky i chlebíčky a také nápoje. Každou svou návštěvou podpoříte zdejší provoz.

Obsluhy se ujali Zdenička, Natálka, Bára a Tomáš, které zde můžete pravidelně vídat.

Kavárnu čeká příjemná změna. Usiluje o venkovní, letní zahrádku, která by ji velmi slušela.  

Kavárna Bílá vrána, Štěpánská 47, Praha 1.

Podporuje MČ Praha 1.