Po včerejším přímém přesnou finálových zápasů dnes Staroměstské náměstí přivítá český hokejový tým, který na domácím mistrovství světa získal zlatou medaili. Příjezd hokejistů na náměstí se očekává kolem 17. hodiny. Od 13.00 hodin je na pódiu doprovodný program, který moderuje Tereza Tobiášová, samotným vítáním provede Libor Bouček. Fanoušci uvidí například sestřih nejlepších momentů boje o první místo, hudební vystoupení nebo hymnu v podání Vojtěcha Dyka.

Program na Staroměstském náměstí začal ve 13.00 hodin. Fanoušci se mohou těšit na DJ Honzu Merunu, skupinu Theu Elevators a od 17.00 hodin také na samotné hokejisty, které přivítá primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda a další zástupci vedení hlavního města. V odpoledním programu budou k vidění také sestřihy nejlepších momentů, komentátorských hlášek a přeřeků a dalších vtipných momentů z archivu České televize. V programu, který pak bude pokračovat i do večerních zhruba 20.00 hodin, nebude chybět ani česká národní hymna, kterou na náměstí zazpívá Vojtěch Dyk. Hokejisté fanouškům přivezou ukázat pohár a medaile.

Včera sledovalo přímý přenos boje o zlatou medaili zhruba 15 000 fanoušků. Vyjma několika incidentů, které řešila zdravotnická záchranná služba a Policie ČR, se událost obešla bez větších komplikací. I dnes se očekává velké množství fanoušků, proto budou na Staroměstské náměstí platit zvýšená bezpečností opatření a na místě budou složky IZS. S ohledem na teplé počasí budou dnes posílené barely s vodou a jejich rozmístění bude lépe dostupné. Fanouškům za včerejší krásnou atmosféru na Staroměstském náměstí patří velké díky.