Tak to ještě sportovní areál Na Františku nezažil! A kdo tam v pátek nebyl, asi neuvěří, ale oslava Dne dětí to byla opravdu parádní! Však také na děti ze škol z Prahy 1 čekalo čtyřiadvacet sportovních, dovednostních a vědomostních stanovišť! A dětí dorazilo skutečně dost a dost…

Procvičit si mohly například florbal, gymnastiku, atletiku, skákání na trampolíně, tvrdé, ale férové ragby, surfařské prkno, basketbal, veslování, baseball, judo, minigolf, hokejovou střelbu, ale třeba také luštění morseovky a dalších šifer, tanec, malování, znalost dopravních značek, řízení šlapacích modelů aut anebo zručnost při vrtání a šroubování.

Všechno měl za podpory Prahy 1 na starost spolek LUDUS MAGNUS, který zajistil trenéry jednotlivých sportovních disciplín. Svoje stánky a stanoviště měly i spolky Prevence dětem, Sdružení výtvarníků Karlova mostu, Dělej, co tě baví, Šikovné děti, Autoklub České republiky, turistický oddíl Čtrnáctka ze spolku Kondor anebo středisko volného času Jednička.

Například u stánku Čtrnáctky na děti čekalo luštění, Jednička připravila cornhole a pukec, u Prevence dětem si procvičily první pomoc, u Sdružení výtvarníků Karlova mostu se samozřejmě malovalo, navíc si zájemci odnášeli karikatury, ve stánku spolku Dělej, co tě baví děti chytaly „ryby“, u stánku Šikovných dětí vrtaly a šroubovaly, Autoklub České republiky představil nádhernou historickou pragovku, procvičil děti ve znalosti dopravních značek a ty si zároveň zajezdily ve šlapacích modelech aut.

„Děkuji hlavnímu organizátorovi, kterým byl spolek LUDUS MAGNUS, i všem spolkům, organizacím a jejich členům, kteří se zapojili a významně přispěli k fantastickému průběhu Dne dětí ve sportovním areálu Na Františku. Opravdu klobouk dolů! A děkuji samozřejmě také jednotlivým útvarům radnice, jejichž pracovníci pomáhali, organizovali, vyplňovali diplomy, hledali ztracené věci…: hospodářské správě, odboru životního prostředí a veřejného prostoru, odboru školství, odboru kultury, sportu a zahraničních vztahů i mému sekretariátu. Dobrá práce,“ ocenil 1. místostarosta Prahy 1 David Bodeček, kterého podle jeho slov potěšilo vydařené počasí, ale i skutečně velké množství nadšených reakcí dětí a pedagogů.

A na závěr máme dobrou zprávu pro všechny malé i větší sportovce, kteří přemýšlejí o programu na léto anebo na Den dětí nestihli přijít. Sportovní kroužky Na Františku probíhají po celé léto!!!

Více informací: www.sportnafrantisku.cz/leto.