Vernisáž výstavy 1984: George Orwell a Československo

Muzeum paměti XX. století připravilo exteriérovou výstavu o životních osudech spisovatele George Orwella a československé reflexi jeho díla. Výstava rovněž přibližuje podobu orwellovského roku 1984 v Československu, represe proti oponentům komunistického režimu a projevy solidarity s politickými vězni. Výstava se koná v parku Kampa naproti Werichově vile (v bezprostřední blízkosti Lichtenštejnského paláce)

Otevření výstavy se zúčastní předseda britské Orwellovy společnosti Quentin Kopp (www.orwellsociety.com). Katalog představí jeho editor a ředitel Muzea paměti XX. století Petr Blažek, spoluautoři výstavy Petr Koura, Ladislav Nagy, Kryštof Zeman a další hosté.

Záštitu výstavě udělila též starostka městské části Praha 1 Terezie Radoměřská: „Jsem ráda, že se naše městská část může podílet na realizaci výstavy, která připomíná nejen dílo George Orwella, ale i statečnost lidí, kteří se postavili totalitnímu režimu. Tato výstava je důležitým příspěvkem k udržování historické paměti a osvětě o hodnotách svobody a demokracie.“