Celkem tři velké změny ve vedení našich příspěvkových organizací nás čekají v novém školním roce 2024/2025.

V měsíci červnu nastalo tradiční loučení a bilancování s řediteli základních škol, které jsme využili k tomu vzdát hold  a poděkovat panu Petru Tlustému, který dlouhé roky bravurně vedl a zajišťoval veškerý chod a úlohu naší Základní školy Brána jazyků. Žáci, jejich učitelé ani rodiče se však nemusí bát žádného zemětřesení, neb na jeho post přichází k 1. 9. 2024 Roman Elner, jeho zástupce a pravá ruka po dva uplynulé roky.

Naše Mateřská škola Revoluční vymění po dlouholetém působení oblíbenou paní ředitelku Jaromíru Pavlíčkovou. Výběrovým řízením bylo vybráno jméno nové nástupkyně, stala se jí Kristýna Kahounová. Kristýna k nám přichází po dlouhé praxi ve školních zařízeních základních a mateřských škol, celý život se v této praxi zdokonaluje a účastníci výběrového řízení měli podle všeho jasnou volbu.

Naše další příspěvková organizace Škola v přírodě v Janově nad Nisou se může chlubit také nově zvoleným vedením. Do jejího čela na post ředitelky byla téměř jednomyslně zvolena 23. radou městské části Praha 1  paní Michaela Trojanová.  Ta se od 1. 7. 2024 se ujala vedení s vervou  sobě vlastní. Její vizí do budoucna je plynule navázat na předchozí dobré nastavení naší organizace, nicméně zlepšit a vychytat mezery, zmodernizovat budovu, zkvalitnit ubytování, stravování a výběr personálu. Naše škola v přírodě je velmi oblíbená. Dlouholeté mimopražské destinaci našich dětí a jejich rodičů, rezidentů Prahy 1 se dostane brzo ještě větší a zasloužené pozornosti. Na novinky se budeme těšit.

Sečteno a podtrženo: děkujeme a loučíme se s našimi oblíbenými řediteli a držíme srdečně palec všem novým. Hezké prázdniny k načerpání sil do nových úkolů.