Několik desítek dětí ve věku od 6 do 13 let dorazily na příměstský tábor, který už tradičně pořádají dobrovolní hasiči Prahy 1 ve výcvikovém prostoru na pražské Loretě.  

Po celý týden budou mladí hasiči a hasičky trénovat základy hasičské práce, zdolávat překážkovou dráhu, užívat si nácvik pádu na volnou hladinu ve vodní nádrži a reprezentovat hasiče během stravování s vojáky Hradní stráže. Areál hasičů u Loretánského náměstí je skvělé místo pro pořádání příměstských táborů. Velkou zahradu využívají malí táborníci k pohybovým aktivitám, jako je například překážková dráha nebo nácvik v požární nádrži. Připravené jsou pro ně také ukázky práce hasičů nebo si mohou prohlédnout vystavenou profesionální techniku. Program tábora bude ve středu zpestřen možností přespání a ve čtvrtek večer děti potěší opékání buřtů.

Slavnostního úvod otevřel Zdeněk Čihák, velitel jednotky hasičů Prahy 1.: „„O popularitě tábora svědčí i čísla. Za dobu jeho existence jím prošlo už více než 1500 dětí, a z některých se nakonec stali hasiči.“ Při ranním nástupu budoucí hasiče a hasičky dále přivítala Mariana Čapková, předsedkyně magistrátního Výboru pro sport a volný čas. Starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská pak ocenila činnost sboru i jednotky místních hasičů a dodala: “Věřím, že takové tábory mají smysl, a že z této mládeže mohou vzejít nové posily záchranných složek, na něž jako občané každodenně spoléháme.” Nechybělo ani přivítání od Tomáše Horského z Útvaru ochrany Pražského hradu, nebo od Vladimíra Krištofa coby starosty SDH Praha 1.

Přejeme tedy všem účastníkům mnoho zábavy a úžasných zážitků, nová přátelství a vydařené počasí.

Ohni zmar!