Až do posledního dne letošního roku je možné navrhovat adepty na prestižní titul Zlatý Ámos 2024/25. Dvaatřicátý ročník ankety o nejoblíbenějšího učitele/učitelku České republiky byl slavnostně zahájen v pondělí 14. října v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR.

„Kantorské řemeslo je náročné a často velmi nevděčné. Ocenění, poděkování si ti, kteří je zvládají s nasazením a láskou, určitě zaslouží,“ uvedl první místostarosta Prahy 1, radní pro kulturu a školství David Bodeček. „Doufám, že do ankety bude nominován také někdo z učitelek či učitelů působících na území naší městské části,“ dodal.

Své oblíbené kantory mohou navrhovat žáci základních, středních i uměleckých škol. Čas na podání přihlášky, která musí kromě charakteristiky a fotografie kandidáta obsahovat i popis jedné příhody, kterou s ním zažili, mají do 31. 12. 2024. Z regionálních kol postoupí na základě hodnocení poroty šestnáct kandidátů do semifinále a ze semifinále maximálně šest kandidátů do finále. Během finálového klání, které je naplánováno na 28. březen, odborná porota zvolí Zlatého Ámose, dětská porota Dětského Ámose, z hlasování na ČT D vzejde Ámos sympaťák. Hned následující den, v sobotu 29. 3. 2025, se bude konat Korunovační Kantorský bál, na kterém budou noví vítězové ankety představeni veřejnosti.

Další informace i on-line přihlášku zájemci najdou na zde.