Kozí plácek se v úterý zaplnil malými i velkými příznivci Kozího plácku, koz, dobrého jídla, pití a muziky, vyrábění drobností z lásky nebo jen tak dobré nálady. Kozí spolek, známý také jako Přátelé Kozího plácku, tam po čase uspořádal za podpory radní Evy Špačkové další ze sousedských setkání, tentokrát na téma jara, lásky, randění, prostě „rendez-vous“.

„Mám velkou radost z toho, že se nám s našimi spolky podařilo vybudovat příjemnou a lidmi vítanou tradici setkávání sousedů, ať už se jedná o obyvatele, podnikatele, školáky, dospěláky i seniory. Prostě lidé se rádi vidí, seznamují a baví, a to je moc fajn,“ ocenila radní Prahy 1 pro školství a občanskou společnost Eva Špačková.

A jak už je dobrým zvykem, Kozí spolek a spolupracující živnostníci a obyvatelé z okolí se postarali nejen o příjemnou organizaci, ale také o perfektní muziku a výborné sezonní občerstvení, včetně dobrého piva a vína. „Sousedská setkání pořádáme třikrát do roka, čtvrté – adventní – pak pro nás organizuje naše městská část. Vždy pak máme velkou radost, že lidé rádi přijdou a že se také s chutí vracejí, takže nás přibývá a už se neznáme jen od vidění, ale pěkně osobně,“ konstatovala spokojeně jedna z organizátorů Janka Kellerová.

Sousedských setkání se navíc účastní lidé všech generací. Ti nejmenší mají pokaždé k dispozici tvůrčí dílnu, tentokrát na téma srdce a láska. „Příští sousedské setkání na Kozím plácku bude 26. června, a to na téma ´jahodové reggae“. Jistě pochopíte, že se moc těším,“ nalákala Eva Špačková.

Přidáte se i vy?

Další informace průběžně hledejte ZDE.