Šestadvacátý ročník Svátků hudby, jednoho z nejdéle trvajících festivalů komorní hudby, pořádaných na území hlavního města Prahy, vyvrcholil závěrečným koncertem na Žofíně, kde spolu se zakladatelem a uměleckým garantem festivalu Václavem Hudečkem vystoupila kapela Čechomor.

 „Už po osmé jsem měl tu čest tento výjimečný festival podpořit a velmi rád si samozřejmě dnešní koncert poslechnu, protože Václav Hudeček je vynikajícím umělcem a také jeho hosté jsou pokaždé výborní. Dnes se navíc těším na unikátní propojení žánrů,“ uvedl starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, jenž Svátkům hudby udělil svoji záštitu.

Legenda české houslové školy a žák Davida Oistracha Václav Hudeček, který v říjnu loňského ročníku oslavil padesát let na světových pódiích, si na své festivalové koncerty každoročně zve renomované hudebníky i mladé talenty, kterým dává jedinečný prostor. Na závěrečný koncert dvacátého šestého ročníku Svátků hudby si tentokrát pozval Čechomor, jenž slaví třicet let koncertování.

„Připravili jsme si pěkné košile a dobrou náladu, protože si dnešní koncert s Václavem Hudečkem chceme užít. Navíc Žofín je pro nás magickým místem,“ svěřil se nám kapelník Čechomoru František Černý.

Václava Hudečka podle jeho slov moc těší, že si lidé v předstihu začali kupovat vstupenky na další ročník festivalu, který začne v říjnu, aniž by dopředu znali program. „Ten se právě částečně dozvědí na dnešním koncertu, který jak patrno bude celý ´crossover´ a nabídne hudbu s přesahem z lidové a rockové muziky do klasické hudby,“ popsal Václav Hudeček, který si moc pochvaluje spolupráci s Městskou částí Praha 1 a jejím starostou Oldřichem Lomeckým.

Další informace: www.vaclavhudecek-svatkyhudby.cz.