Vstřícné místo, kde si maminky mohou popovídat s ostatními, zacvičit si, zatancovat, zahrát zajímavé hry, diskutovat s inspirativními osobnostmi a odpočinout si – to je Mama klub Prahy 1, který je určen nejen maminkám, ale i jejich dětem, o které se v něm postarají hezké „tety“.

Mama klub se jednou měsíčně koná v Galerii 1 ve Štěpánské 47. Každý čtvrtek od 10 do 11 hodin je pak možné využít (opět s hlídáním) cvičení v tělocvičně v Žitné 13. Vše je samozřejmě bezplatné.

Dubnový Mama klub se zaměřil na dětskou psychiku, na to, jak poznat, že je problém, a na dopady na vývoj dítěte. Hostem byl dětský psychoterapeut Martin Galbavý. „Pracuji s dětmi od miminek, někdy pracuji i s maminkami a dětmi najednou, a to až po adolescenty,“ vyjmenoval Martin Galbavý.

Mama klub je určený především maminkám s dětmi do tří let. „Největším tématem v tomto případě je, zda nechat dítě vybrečet, či ne. Předává se to z generace na generaci. Je třeba si uvědomit, že děti v takto malém věku nejsou manipulativní, a když pláčou, tak něco potřebují,“ vysvětlil Martin Galbavý.

Příští Mama klub se uskuteční 23. května a hostem tentokrát bude výživový poradce pro děti. „Snažíme se na každé setkání připravit dostatečnou nabídku užitečných informací a zároveň nabídnout setkání se zajímavým hostem,“ doplnila tisková mluvčí radnice Veronika Blažková, která byla iniciátorkou Mama klubu.

Přihlásit se na další setkání a získat více informací je možné na e-mailu: marie.hrabovska@praha1.cz.