Princem a princeznou Pražského majálesu se stali Kristína Štelbacká z Gymnázia U Libeňského zámečku a Jakub Dolejš z Gymnázia Thomase Manna.

„Vítězným studentům, ale i ostatním studentům a mladým lidem přeji, aby si užili svůj majáles a aby si užili celý svůj život,“ popřál starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který na Pražském majálesu v Letňanech slavnostně vyhlásil vítěze.

Do soutěže o prince a princeznu Pražského majálesu se mohli přihlásit studenti středních škol a gymnázií. Ti, kteří se nejlépe umístili během semifinálového večera, pak postoupili do finále v Letňanech. Tam byla princeznou zvolena Kristína Štelbacká. „Gymnázium studuji už třetí rok a mojí největší zálibou je basketbal, který od mala hraji za Spartu. Ráda chodím někam ´zakalit´ s kamarády, do klubu nebo na ´fesťáky´. Mými oblíbenými kapelami jsou Mandrage, Horkýže Slíže a 21pilots. Ráda poznávám nové lidi a problémy řeším s horkou hlavou,“ popsala sama sebe osmnáctiletá studentka.

Princem byl zvolen Jakub Dolejš. Kromě VIP vstupenek pro sebe a doprovod oba získali věcné ceny a nevšední zážitky. „Tento rok maturuji, a moc mě to nezatěžuje. Vyznám se v pop-kultuře, mým snem je být filmovým režisérem a proniknout do filmového průmyslu. Mimo jiné mě zajímá politika. Rád také tancuji folklorní tance a zásadně ´exuju´ jen velký panáky. Zároveň jsem králem každé party, a tak mě napadlo: Proč ne princ majálesu?“ vyznal se osmnáctiletý student.

Další informace: www.facebook.com/praha.majales.