Jedenáctou charitativní aukci, pořádanou Klubem přátel dětských domovů se sídlem v Novém Strašecí, hostil Žofín Garden Restaurant. Výtěžek aukce obrazů bude použit na podporu projektů zaměřených na děti a dospívající z dětských domovů, na jejich samostatné bydlení, studium, sportovní a kulturní akce i na celodenní stacionář pro handicapované děti a dospělé.

 „Česká společnost pomáhá potřebným, doma i ve světě, a to je moc dobře. Zvláštní kapitolou je pak pomoc našim dětem, jež by pro nás měla být prvořadou. Děkuji proto organizátorům i hostům aukce, kteří svojí účastí podpořili dobrou věc,“ ocenil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, jenž charitativní aukci moderovanou Alexanderem Hemalou osobně podpořil a udělil jí svoji záštitu.

„Naše organizace se už jedenadvacet let snaží pomáhat dětem, které vycházejí z dětských domovů, s jejich začleňováním do společenské a pracovní praxe. Přispíváme rovněž dětským domovům na realizaci projektů. A k tomu využíváme peníze z charitativní aukce,“ vysvětlila Jarmila Divišová z Klubu přátel dětských domovů.

A díky dobrým lidem, kteří ve velkém počtu navštívili charitativní aukci, půjde na pomoc dětem z dětských domovů více než 900 tisíc korun. Mockrát děkujeme.

Další informace: www.prateledetidd.cz.